Teater

Idag var det skola som vanligt och äntligen har jag sovit ut! Jag brukar normalt sova ungefär 6-7 timmar varje natt men jag har sovmorgnar på fredagar till 09:45. + Jag sov 5 timmar innan :) Idag så hade jag bara 2 lektioner för sen skulle min klass och 9:orna gå på Teater i Helsingborg och snacka om mycket folk!
Vi tittade på en pjäs som heter dr Jekyll and mr Hyde som utspelar sig i London på 1800-talet om jag minns rätt.
Den framstående forskaren Dr Jekyll är besatt av att renodla godheten. Genom olika experiment lyckas han få fram ett extrakt som ska kunna separera godhet från ondska. Därmed tror Jekyll sig ha funnit ett botemedel för psykpatienter som farit illa och drömmer om att få prova sitt extrakt. Dr Jekyll blir dock utskrattad av sina kollegor och i sin desperation utsätter han sig själv för experimentet. Medlet fungerar, men inte som det var tänkt. Ut ur denne godhjärtade man träder ondskan fram i skepnad av Mr Hyde. Vätskan är dessutom beroendeframkallande - ju djupare han sjunker i missbruket, desto större makt tar Mr Hyde. Det är Malmö Opera som skådespelar och det är nästan mer en musikal än en pjäs :) Skådespelarna är verkligen superduktiga och sjunger otroligt bra!
Det enda minuset med pjäsen var att det alltid var soffor på scenen som de bara flyttade runt när de skulle vara någon annan stans. Men jag rekommenderar pjäsen verkligen! ^^
En bild ifrån pjäsen :)

Kommentarer
Postat av: * Alexandrapallin

fin blogg!! =) allt bra med dig då?

2010-12-04 @ 17:16:45
URL: http://ttearsinheaven.blogg.se/
Postat av: i d a f o t o - ida gilbertsson

Hejsan!Tänkte bara tipsa dig om att jag har en tävling i min blogg just nu, den hittar du här: http://idafoto.blogg.se/2010/december/tavling.htmlVore kul om du ville vara med!

Vinnaren får en länkning och ett inlägg där jag skriver om dig och din blogg.Lycka till!

http://idafoto.blogg.se

2010-12-04 @ 21:39:07
URL: http://idafoto.blogg.se/
Postat av: Nikol

Roligt med teater :) Jag hade en föreställning idag.

Men jag dansade. Jag går på Kungliga Svenska Balett Skolan

2010-12-04 @ 22:07:24
URL: http://nikooo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0